Geplaatst op

Nat of droog op Lowlands

Het is de zomer van 2017 wanneer ik voor het eerst met een stand op Lowlands mag staan. Dit jaar heeft Lowlands een metamorfose ondergaan, waardoor ik vanuit mijn stand zo de vernieuwde Alpha tent ik kon kijken. Op deze manier krijg je tijdens het werken in de stand toch veel van het festivalgebeuren mee. De muziekkwaliteit is natuurlijk niet meer zo goed als in de tent zelf, omdat het inmiddels wat verwaaid aankomt.

Op een van de avonden trad Editors op, een van mijn favoriete bands. Om toch wat meer van de sfeer en het geluid mee te krijgen, besloot ik mijn collega even alleen te laten en naar de Alpha tent toe te lopen. Daar aangekomen was het inmiddels al zo druk, dat binnen staan geen optie meer was. Hoewel het het hele weekend al wat wisselvallig was geweest, had ik er geen moment aan gedacht om zelf even een festivalkleed mee te nemen. Hoe dom kun je zijn? Want natuurlijk brak op dat moment de hemel even open. Ik was weer heel snel terug in mijn stand.

Na afloop van het concert kwamen er drie vriendinnen aan de balie. Ik herkende ze al van eerder die dag. We keken recht in drie blije gezichten, met hun duimen omhoog. “Het werkt, hoor! We zijn droog gebleven.” Het bewijs dat we met ons kleed een stukje hebben bijgedragen aan het comfort op het festival, maakte alles weer goed. 

Nat en droog op Lowlands uitzicht op de Alpah
sdr