Geplaatst op

Kamperen bij de boer

Afgelopen weekend was het dan zover, het eerste festival van het seizoen. Vrijdagmiddag moest ik aanwezig zijn om op te bouwen. Waarom zo vroeg is met nog steeds niet duidelijk. Dit festival bleek echter minder goed georganiseerd dan ik gewend was. Allerlei vage verwijzingen naar parkeerplaatsen die nog niet open waren. Waar moest ik dan slapen die nacht? Ik kan heel eenvoudig mijn bus ombouwen tot camper nadat ik mijn spullen uitgeladen heb. Maar dan wil ik nog steeds niet wildkamperen, met het risico op een boete.

Ik besloot op Google te zoeken naar een camperplek. Niet eens zover van het festivalterrein bleek zich er een te bevinden. Dankzij Google Maps werd mij de weg ernaartoe gewezen. Maar helaas had “Miep” van Google Maps niet door dat de weg ergens open lag en dus geblokkeerd was. Waar nu heen? Impulsief reed ik een ander weggetje op. Prachtig, dat wel, maar ook daar geen kampeerplek. Dus nogmaals zoeken op het internet. Een nieuwe locatie gevonden en ernaartoe gereden. Maar daar was ik al voorbij voordat ik het door had, omdat het een onverhard smal pad was tussen de velden van Gelderland. Even verderop zag ik een bord “kamperen bij de boer 100 mtr” met een pijl naar links. Daar dan maar het pad opgereden. Voordat ik goed en wel geparkeerd had, stond er al een ouder mannetje naast me. “Kom je hier een festival organiseren?”. Degenen die mijn, nogal opvallende, bus kennen, zullen weten dat waarom hij dit zei.

Na een heel gezellig en gemoedelijk gesprekje wees hij mij een plek tussen de perenbomen, met uitzicht over de velden. Prachtig! Wat een rust en wat een mooie wereld. Ik hoefde er niet lang over na te denken om te besluiten dat ik de rest van het weekend hier ook zou overnachten. Mannetje vond het prima, ook toen ik zei dat ik de volgende nacht pas middernacht terug zou keren, met mijn collega en haar auto.

Die volgende avond stond hij, voordat ik goed en wel uitgestapt was, alweer naast de bus. “Hebben jullie het leuk gehad?” Mooi mannetje!

sdr